Špenátový dort s ovocem

Potřebné ingredience
Zelený korpus : 5 vajec, 1/2 hrnku oleje, 120g polohrubá mouka, 120g cukr krystal , soda, ořechy, slunečnicové semínka, špenátový protlak, mandlové a rumové aroma, vanilkový cukr, citronová kůra a šťáva z jednoho citronu. Čokoládový korpus : 4 vejce, 100 g cukr, 100 g polohrubé mouky, kakao, trochu mléka Bílý krém :mascarpone, šlehačka, ztuzovač, trochu salka Čokoládový krém : zakysané smetana, nutela Čokoládová poleva : čokoláda na vaření a ztužený tuk Na ozdobu : jahody, borůvky, maliny, máta
Postup přípravy
Tmavý korpus : postup stejný jak u zelené varianty.
Krémy jsou jen smíchané uvedené ingredience.
Až vychladnou korpusy, tak navrstvit krém mascarpone proložit nakrájené jahody a nahoru jsem dala čokoládový krém, polevu a nakonec ozdobit ovocem a mátou.

Vychladlé korpusy rozkrojit na 3 a 2 pláty

Navrstvit dle barev, namazat krém z mascarpone a proložit jahody

Hotový dort dostal ještě prskavky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé